woensdag 17 januari 2024

 


Chocolademousse

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren (gesplitst in eiwitten en dooiers)
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • 240 ml slagroom

Instructies:

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Laat het iets afkoelen zodra het volledig gesmolten is.

  2. Klop de eidooiers met de helft van de suiker in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig wordt.

  3. Voeg het vanille-extract toe aan de gesmolten chocolade en meng goed. Giet dit mengsel vervolgens voorzichtig bij de opgeklopte eidooiers en roer goed door.

  4. Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe en klop tot stijve pieken.

  5. Klop de slagroom tot stijve pieken.

  6. Voeg eerst de opgeklopte eiwitten toe aan het chocolademengsel en vouw ze voorzichtig in met een spatel. Voeg vervolgens de opgeklopte slagroom toe en vouw ook dit voorzichtig in, zodat je een luchtige mousse krijgt.

  7. Verdeel de chocolademousse over glazen of schaaltjes.

  8. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  9. Serveer de chocolademousse gekoeld en eventueel gegarneerd met wat gehakte noten, bessen of een beetje cacaopoeder.

Geniet van je heerlijke zelfgemaakte chocolademousse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten