woensdag 13 juli 2011

Witte chocolademousse

Ingrediƫnten voor 4 personen

* 2 eiwitten
* 2 eierdooiers
* 200 gr. witte chocolade
* 2 dl. slagroom
* 1 el. sinasappellikeur
* 1 vel witte gelatine

Hulpmiddelen

Rasp, klein ovenvast kommetje, mixer, spatel, magnetron

Bereidingswijze

De gelatine in ruim koud water weken. De chocolade raspen en in het kommetje doen. Eerst de slagroom stijfslaan met een handmixer, deze tot gebruik in de koelkast zetten, en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan. Tot slot de eidooiers schuimig kloppen. De chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten. Tussendoor enkele malen roeren. De gelatine uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen. De chocolade met de gelatine en de likeur door de eidooiers scheppen, de helft van de slagroom erdoor spatelen/ mengen, dan de eiwitten en tot slot de rest van de slagroom.

Serveertips

De mousse in glazen coupes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast.

Lekker met vers fruit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten