vrijdag 17 juni 2011

Over heerlijke chocolade coulant

Chocolade coulant


Chocolade coulan 4 personen
20 g boter
80 g bloem
½ theelepel bakpoeder
100 g pure chocolade
5 eieren
4 eetlepels fijn kristalsuiker
Verwarm de oven op 240 graden.
Smelt de chocolade au bain marie meng de boter er doorheen en laat het mengsel afkoelen.
Breek de eieren in een kom. Voeg suiker toe en meng de ingrediënten. Doe de gesmolten chocolade erbij en voeg dan al roerend de bloem tot je een mooi beslag hebt.
Beboter de vormpjes en  vul ze tot de gewenste hoogte met beslag. Zet ze 5 minuten au bain

Tip: Als je ze in een vormpje doet vul ze dan maar voor 2/3 en beboter de vormen en bebloem ze daarna zodat ze niet scheuren als ze op ze kop op een bord zet.
Doe op het eind als garnering een beetje poedersuiker boven op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten